روش درست کردن سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای محبوب و مهم برای ما ایرانی ها می باشد و  مانند ته چین مرغ و رشته پلو جزء غذاهای مناسبتی می باشد که در طول تاریخ از آن استفاده می کردند و این روزها نیز بیشتر در شب عید نوروز از آن استفاده می کنند. از این رو ما قصد داریم در ادامه این مطلب، شما را با نحوه تهیه سبزی پلو با ماهی آشنا سازیم. همراه ما باشید.

سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی

مواد لازم سبزی پلو با ماهی :

مواد غذایی مقدار
برنج 1 کیلو
سبزیِ پلو 500 گرم
نمک به میزان لازم
زعفران حل شده 2قاشق غذاخوری
کره یا روغن 200 گرم

سبزی های استفاده شده در سبزی پلو با ماهی شامل : 

  • شوید تازه 
  • جعفری
  • گشنیز
  • مقداری تره
  • مقداری ساقه سیر
  • مقداری شنبلیله

می باشد که  بسته به ذائقه شما می تواند تغییر کند و این نکته را باید یادآور شد که سبزی اصلی سبزی پلو، شوید است و بقیه سبزی ها برای طعم دهی بهتر مورد استفاده قرار می گیرند.

 

طرز تهیه سبزی پلو :

در آشپزی ایرانی ما را دنبال کنید:ابتدا برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک به مدت 3 تا 4 ساعت خیس دهید،بعد برنج را در آب جوش نیم پز کنید و بعد آبکش کنید.

سبزی ها را هم پاک کنید و خوب بشویید .بعد از اینکه آب اضافی سبزی ها گرفته شد، آنها را ریز خرد کنید.

سبزی های خرد شده را درون تابه ای بزرگ که مقداری روغن در آن است ریخته و کمی تفت می دهیم تا هم مقداری سبزی سرخ شود و هم اینکه آب آن کاملا تبخیر شود.

ته قابلمه ای که میخواهید برنج را در آن دم کنید ، مقداری روغن بریزید و هر ته دیگی که دوست دارید کف قابلمه بچینید و روی آن چند کفگیر از برنج آبکش شده بریزید و روی برنج یک لایه از سبزی تفت داده شده بریزید.

دوباره روی سبزیها برنج بکشید و این ترتیب را تا تمام شدن برنج و سبزی ها ادامه دهید.

سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار آن بالا بیاید. بعد مقداری زعفران روی برنج بریزید و بگذارید تا برنج روی حرارت کم دم بکشد.

کله پاچه

کیک خیس زعفرانی

طرز سرخ کردن ماهی :

بعد از اینکه سبزی پلو را  آماده کردیم حالا نوبت سرخ کردن ماهی  می رسد، برای این کار ابتدا ماهی ها را به قطعات کوچک تقسیم کنید  و به طور کامل بشویید و در آخر آن را خشک کنید.

مواد لازم برای تهیه ماهی :

  • ماهی
  • آرد
  • تخم گشنیز
  • پودر لیمو عمانی
  • فلفل سیاه
  • فلفل قرمز
  • پودر پیاز
  • پودر پاپریکا
  • پودر سیر
  • روغن زیتون

برای طعم دار کردن ماهی ابتدا باید یک ظرف مناسب انتخاب کنید و آرد، نمک، تخم گشنیز، آبلیمو، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پیاز، پودر پاپریکا ، پودر سیر و زعفران دم کرده بریزید و به صورت کامل مخلوط کنید و در انتها کمی روغن زیتون بریزید تا مایه مورد نظر آماده شود  فقط باید مواظب باشید که مایه نه شل و نه سفت باشد.در انتها ماهی های برش داده شده را در مایه مورد نظر غلت میدهیم تا کاملا مواد را به خودش جذب کند.

سرخ کردن ماهی در فر :

  • ابتدا روی سینی فر فویل می کشیم.
  • ماهی های آماده شده از قبل را روی سینی می چینیم.
  • در دمای 190 درجه  در مدت 20 دقیقه ماهی ها در درون فر می پزند.

سرخ کردن ماهی در تابه :

  • ایتدا به اندازه مورد نیاز روغن داخل تابه می ریزیم و شعله را روشن می کنیم تا روغن کاملا داغ شود.
  • سپس ماهی ها را به آرامی درون تابه قرار می دهیم.
  • اجازه می دهیم تا یک طرف ماهی ها سرخ شود و بعد ماهی را برمی گردانیم تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.

نکته های درست کردن سبزی پلو با ماهی برای شب عید

  1. در تهیه سبزی پلو مخلوط کردن مقداری برنج دودی یا شمالی به برنجتان عطر آن را چندین برابر خواهید کرد.
  2. سبزی استفاده شده در سبزی پلو نباید بیش از حد ریز شود.
  3. وقتی برنج را در دیس کشیدید مقداری از کره را چند تکه کنید و روی قسمت های مختلف برنج بگذارید تا براثر حرارت ذوب شود و زیر برنج برود.
  4.  ماهی را میتوانید به صورت گریل و یا با آرد سفید یا آرد سوخاری سرخ کنید.

خواص ماهی :

امروزه بر کمتر کسی پوشیده است. شاید شما هم نام ماهی را که می‌شنوید سریعا امگا ۳ به ذهنتان خطور می‌کند. امگا ۳ یکی از چربی‌های ضروری است که وظیفه انجام اعمال زیادی را در بدن به عهده دارد. ماهی یکی از منابع بسیار غنی پروتئین، اسید آمینه تورین، ویتامین‌های آ. و د، منیزیم، منگنز، فسفر، سلنیوم، روی و ید می‌باشد. همه این‌ها در کنار یک دیگر نقش بسیار مهمی در رشد و ارتقای سلامتی بدن ایفا می‌کنند.

در میان ماهی ها، سالمون، ساردین، خال مخالی و تون، چربی امگا ۳ بیشتری دارند. البته ماهی‌های دیگر هم این چربی غیر اشباع پر از فایده را دارا هستند، ولی میزان امگا ۳ موجود در آن‌ها نسبت به ماهی‌های نام برده شده کمتر است. امگا ۳ با تاثیرگذاری روی پلاکت‌ها و سلول‌هایی که سطح داخلی رگ‌ها را پوشش می‌دهند، غلظت خون را پایین می‌آورد و از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند.

نکته‌ای که درباره سبزی پلو با ماهی باید ذکر کرد این است که فواید بیشمار ماهی زمانی که با برخی مواد غذایی مانند سبزیجات ترکیب می‌شود چندین برابر خواهد شد. سبزیجات از ویتامین‌های ث، آ. و آنتی اکسیدان‌ها غنی هستند و می‌توانند اثربخشی اسید‌های چرب امگا ۳ را افزایش دهند.

علت این موضوع آن است که اسید‌های چرب امگا ۳ وقتی در معرض شرایط اکسید کننده مثل حرارت بالا، نور و اکسیژن قرار می‌گیرند سریع اکسید خواهند شد و عملکردشان را از دست می‌دهند. پس ترکیب کردن این اسید‌های چرب با سبزیجاتی که سرشار از خوص آنتی اکسیدانی اند، باعث محافظت از اسید‌های چرب امگا ۳ در برابر اکسیداسیون خواهند شد.

به همین دلیل، سبزی پلو با ماهی برای کسانی که به تصلب شرائین، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان مبتلا هستند و یا در معرض آن‌ها قرار دارند بسیار مفید است. تمام این موضوعات اگر از سبزی‌های تازه استفاده کنید پر رنگ‌تر خواهند شد. زیرا مقدار آنتی اکسیدان و ویتامین‌های موجود در سبزی‌های تازه نسبت به سبزیجاتی که مدتی در یخچال مانده اند بیشتر است.

برنج به طور معمول حاوی مقدار زیادی نشاسته است و می‌تواند باعث بروز یا تشدید یبوست در افراد شود. در حالی که اگر برنج را با سبزی و با روش کته‌ای تهیه کنید خاصیت ضد یبوستی پیدا خواهد کرد و علاوه بر آن ویتامین‌های موجود در آن حفظ خواهند شد و جذب بدن می‌شوند.

در آخر این را هم بگوییم که مصرف همزمان مواد غذایی آنتی اکسیدانی و ضد التهاب می‌تواند اثر یکدیگر را افزایش دهند. مثلا اگر از ادویه‌های مختلف و متنوع مثل زنجبیل، زردچوبه، دارچین، فلفل و زیره که خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند در طبخ سبزی پلو و ماهی استفاده کنید اثرات ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی آن را چند برابر خواهند کرد.

 

منبع : yjc