ماکارونی یکی از گونه های پاستا می باشد که همانطور که مطمئنا می دنید اصالت آن متعلق به کشور ایتالیا می باشد. ماکارونی از محبوبیت بالایی در میان مردن جهان برخوردار است و به همین دلیل یکی از پر مصرف ترین غذاها در کل دنیا می باشد.

این غذای ساده و خوشمزه هم در کشور عزیزمان ایران هم طرفداران بسیار زیادی دارد ، البته نکته جالب در مورد ماکارونی در میان ایرانیان این است که ته دیگ ماکارونی ( ته دیگ سیب زمینی ) از خود ماکارونی دارای محبوبیت بیشتری است.

مواد لازم برای ماکارونی دمی ایرانی

 

ماکارونی رشته ای خام 300 گرم

گوشت چرخ کرده 200 گرم

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری

پیاز 1 عدد

پودر آویشن 1/2 قاشق چایخوری

زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم

 

همچنین بخوانید:

طرز تهیه ماکارونی

ابتدا سویا را به مدت ۱۵ دقیقه خیس کنید.

پیاز را خرد کرده و داخل تابه با مقداری روغن سرخ کنید. زردچوبه را اضافه کنید. سویا را آبکش کرده و کاملا آب آن را بگیرید.

سویا را داخل تابه بریزید و حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید تا کمی سرخ شود. سپس گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید. مواد را آنقدر هم بزنید تا رنگ گوشت کاملا عوض شده و بپزد.

پاپریکا و آویشن را اضافه کرده و دوباره حدود ۵ دقیقه مواد را با هم تفت دهید.

در نهایت رب گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای و قارچ خرد شده، پودر فلفل سیاه و نمک را اضافه کرده و مواد را تفت دهید تا مزه خامی رب گوجه گرفته شده و فلفل دلمه‌ای نرم شود. برای پخت این غذا می‌توانید از رب گوجه فرنگی خانگی هم استفاده کنید تا عطر گوجه بیشتر در غذایتان احساس شود. مایه ماکارونی آماده است.

داخل قابلمه‌ای را از آب پر کنید و مقداری نمک و روغن بریزید سپس روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.

پس از به جوش آمدن آب، ماکارونی‌ها را نصف کرده و به آب جوش اضافه کنید. با چنگال کمی هم بزنید تا رشته‌های ماکارونی به هم نچسبند.

پس از ۶ دقیقه زمانی که ماکارونی‌ها نرم شدند آن‌ها را آبکش کرده و کنار بگذارید تا آب اضافی‌شان خارج شود.

ته قابلمه مقداری روغن بریزید و آن را با سیب زمینی‌های حلقه شده بپوشانید. مقداری ماکارونی روی سیب زمینی‌ها بریزید و روی آن مقداری از مایه بریزید. چند لایه این کار را تکرار کنید تا مایه و ماکارونی تمام شود.

مقداری پودر آویشن روی ماکارونی بپاشید و در قابلمه را بگذارید. اجازه دهید با حرارت کم به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه ماکارونی دم بکشد.

نکات کلیدی:

۱. نکته مهم و کلیدی اینه که زمانی که دارید رشته های ماکارونی را می جوشانید، اجازه دهید خوب بپزد. بعد آنها را آبکشی کرده و با مایه ماکارونی مخلوط کنید. در زمان آبکشی ماکارونی را زیاده از حد نجوشانید تا خمیر نشود و همچنین رشته های ماکارونی را با آب سرد کاملا بشویید و از هم جدا کنید ، در صورت تمایل برای خوشرنگ تر شدن ماکارونی 1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده به مایه ماکارونی اضافه کنید.

۲. هنگام درست کردن مایه ماکارونی، قبل از اینکه بگذارید بپزد آنرا بچشید تا اگر چاشنی ای کم یا زیاد بود بتوانید به موقع به آن رسیدگی کنید.

۳. بعد از اینکه ماکارونی پخت، آنرا از روی گاز برداشته و بگذارید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بماند تا مایه خوب به خورد ماکارونی ها برود.

منبع:دنیای ما